Конфликт в отношенията: Как онлайн терапията с двойки може да помогне

Конфликт в отношенията: Как онлайн терапията с двойки може да помогне

2017-11-23 14:49:27

Когато двама души станат двойка, те внасят всичките си минали преживявания, семейни ценности, бъдещи цели и дори някои странности в отношенията си. Обикновено в началото различията не изглеждат толкова големи, освен това партньорите са силно повлияни от еуфорията на новите отношения и не желаят да развалят магията, като посочват грешките на другия. Опасността е в това, че своевременно се формират негодувания и в един момент неминуемо се стига до етап, в който двамата имат чувството, че се карат постоянно и за всичко. Като понякога „всичко” обхваща буквално всичко, само не и истинският източник на конфликт.

Време за терапия

Източниците на конфликт биха могли да бъдат много и различни. Често срещан такъв е първоначалното идеализиране на партньора и последващото разочарование. Други са строго индивидуални, скрити в детството, в отношенията с родители или в следствие изживяване на някоя или първата любов. Разбира се има и такива, които се намират в характеристиката на  отделните типове  личности.

Един от най-големите източници на конфликт, е когато двойката се сблъска с управлението на времето за себе си като двойка. Понякога е толкова трудно напасването на личното време и ангажименти в ползва на общото такова, че в хода на този процес може да се стигне до такава разгорещена дискусия, и от планирането на една обикновена вечер навън, да се стигне до там, че двойката да изгуби желание изобщо да излиза. Ако двама души не разполагат с време за да отидат на вечеря или кино заедно, те няма да бъдат в състояние лесно да намерят и време, за да отидат на консултация.

Онлайн опции

Онлайн терапиите с двойки са сред многото начини за разрешаване на конфликти. Това е средство, при което двойките могат да се срещнат индивидуално с терапевта онлайн, в  най-удобното време за тях. Като при индивидуалната онлайн терапия, двойките могат да планират сесии за видео или текстови чат и да се срещнат заедно с избрания от тях терапевт.

iMatter.bg осигурява напълно лицензирани и проверени професионалисти в областта на психичното здраве с различни области на компетентност. Сесиите са строго поверителни и като се има предвид, че най-разпространените извинения са времето и разстоянието, то iMatter.bg  улеснява довеждането на тези конкретни конфликти до решение. Не е ли време да им позволите да ви помогнат с останалите?

Тагове:

#връзки