Историята ми искам да вдъхнови хората да застават зад мечтите и целите си, дори и да са единствените.

Историята ми искам да вдъхнови хората да застават зад мечтите и целите си, дори и да са единствените.

2021-10-06 14:06:33

Здравейте! Видях инициативата за споделените истории и бих искала да се включа, за да мога да помогна на хората в моята позиция.

Историята, която реших да разкажа е за пътят ми към образованието и спънките по него.

Навремето учех приложна лингвистика английски с китайски език по настояване на баща ми да продължа обучението си в посока езици. Аз не бях съгласна с това, но склоних глава и в крайна сметка записах тази дисциплина в университета, като думите на баща ми бяха "Ще ти хареса". Да, но това не се получи и беше съвсем логично, защото, когато правиш нещо насила, няма как да ти хареса. Не след дълго, когато започнах университет, нещата тръгнаха много лошо за мен. Не се разбирах с колегите си, бях най-слабата по китайски език, изкарвах лоши оценка на ежеседмичните тестове и не се чувствах на място, защото всички други вървяха напред, а аз все назад.

Известно време карах по този начин, докато един ден реших, че това няма как да продължава повече и реших да спра да ходя на университет без родителите ми да знаят за това. Започнах да не взимам изпитите си и постепенно се отдалечавах, докато не прекъснах напълно. Тогава реших да запиша това, което душата ми иска - а именно психология, без родителите ми да знаят.

Настанаха страшни скандали и размяна на думи в продължение на месец, но след това нещата постепенно се оправиха и днес съм горда четвъртокурсничка. Историята ми искам да вдъхнови хората да застават зад мечтите си и целите си, дори и да са единствените! 

Благодаря за анонимността.

 

Текст: Анонимен

 

Ние благодарим за споделянето!

„Споделените истории“ е инициатива, с която искаме да обърнем внимание на психичното здраве – да подкрепим и мотивираме всеки на теми, които всъщност засягат всички. Някои от вас ще се припознаят в тези истории, на тях заедно ще вдъхнем кураж, а други ще преосмислят своите възприятия. Изпратете ни вашата история и ние ще я споделим.

Прочетете още истории от поредицата с подзаглавие "Споделено от:" в нашия блог.