Даниел Чутров

54 проведени сесии

Автобиография

Психолог последна година обучаващ се за психотерапевт.
Обожавам преодоляването на страхове, които действат като вътрешни бариери пред хората за реализирането на потенциала им, за това да се чувстват добре и да създават своя житейски сценарии, а не да живеят този на някой друг.

Виждал съм многократно в професионалния си живот как преработването на ирационални страхове, ограничаващи вярвания, интензивни негативни чувства и травматични ситуации води до освобождаване на човека от едни невидими вътрешни окови, които преди това е имал. Освен това знам и от личен опит, че личностовата работа може да трансформира както преживяването на човек за всичко значимо случващото се в живота му така и самите обстоятелства на живота му.
Смятам, че почти всяко психично смущение/негативно състояние (тъй като не обичам думата разстройство) може да се използва за личностно израстване – като стимул за промяна в по-добра посока и реализиране на по-голяма част от заложения ни потенциал.

Имам опит в консултирането на хора в сферата на:
- тревожните състояния (разстройства) – паник атаки, агорафобия, обсесивно-компулсивно разстройство, генерализирана тревожност, социална тревожност, здравна тревожност (хипохондрия);
- междуличностните и партньорски взаимоотношения;
- депресия/депресивни състояния;
- бърнаут;
- неудовлетвореност от живота;
- социални умения включително умения за комуникация, асертивност, преговаряне, лидерство;
- ниска самооценка и липса на самочувствие, както и много други.

Другите ми интереси в сферата на психологията са свързани с оптимално представяне, увеличаване на продуктивността, работоспособността и мотивацията. Всъщност имам богат личен опит в тях – аз самият съм играл покер професионално на средни и високи нива около 7 години (онлайн и на живо) и съм се сблъскал с предизвикателството да се състезаваш на високо ниво, напрежението да се представяш добре в силно конкурента среда, когато става дума за големи суми пари при голяма доза неопределеност.
Това ми даде голям разнообразен житейски опит в много аспекти – добри способности за преценка на риска; пътувания и запознанства с хора от целия свят; предизвикателството да се справям с печалби и загуби и да управлявам голяма сума пари и много други. Съответно имам опит и в коучингът в сферата на покера – както технически (изграждане на печеливша стратегия) така и ментално (психологическата част от играта – изпълнение на стратегията, спазване на риск мениджмънт, справяне с големи загуби и печалби и дълги губещи серии).
В настоящето обаче съм изцяло потопен в психологията и асистирането на хората да преодолеят житейски трудности; страхове, които ги спират и травми от миналото, които ги държат в плен.

Обучавам се за психотерапевт в школата по Естествена Психотерапия – интегративна международно призната школа съчетаваща множество методи като когнитивно-повендеческа терапия; хипнотерапия; майндфулнес базирана терапия; психотелесна работа; хуманистична и трансперсонална и други. Остава ми още една година от 4-годишното обучение за психотерапевт.
Техники, методи и подходи – много (през нашето обучение минаваме през стотици такива), но най-важното е връзката с човека отсреща – навлизането в света му, дълбокото свързване и разбиране, а след това и воденето в целевата посока при поддържане на синхрона с него.

Всеки човек води своите лични битки и има своите трудности – добре осъзнавам и уважавам това и се старая да съм изключително гъвкав спрямо клиентите си в работата с тях.
Знам, че за един човек да се довери по този начин с най-съкровените си преживявания и особено негативните, травматични такива, често носещи печата на срама, вината, страха може да е изключително трудно. Затова мога да ви обещая, че ако изберете да работите с мен ще получите най-високо ниво на грижа и отговорност.

Водил съм и водя уъркшопи за групова работа с терапевтична насоченост.
В миналото съм водил семинари за мъже насочени към общуване и отношения с жени.

Личните ми интереси са:
Психология и психотерапия; междуличностни отношения; здравословно хранене и живот; спорт; личностно развитие и себеактуализация; пътувания и нови преживявания; научноизследователски открития.

Психолог Клиничен
Партньорски взаимоотношения Бърнаут Напрегнатост, стрес Безпокойство и тревожност Панически атаки Хипохондрия Фобия Депресия Зависимост Проблеми със съня Посттравматичен стрес

Образование

N/A

Сертификати