Д-р Атанас Атанасов

11 проведени сесии

Автобиография

Казвам се Атанас Павлов Атанасов, доктор по Педагогическа и възрастова психология, сертифициран системен, семеен и брачен консултант. Вече повече от 15 години се занимавам с психологическо консултиране и психотерапия на деца, възрастни,  двойки и семейства. Също така водя тренинги и  семинари за различни специалисти.

В психотерапевтичната си  практиката използвам еклектични подходи от различни парадигми, в които съм се обучавал. Ориентиран съм към предоставянето на висококачествени психотерапевтични услуги за оценка и лечение на депресия, тревожност, злоупотреба с вещества, разстройство на личността, хранителни разстройства, обсесивно-компулсивно разстройство, разстройство  на  приспособяването и трудности във връзката, зависимости. Инвестирам в терапията на двойки и семейства за подобряване на семейното и личностово функциониране. Работя за стимулиране на детското развитие през разнообразни терапевтични подходи.

По отношение на моята лична и професионална визия, струва ми се важно да споделя с вас някои от най-дълбоките си убеждения и моите открития.

Първо, научих се никога да не съдя никого, защото всеки винаги има много основателна причина да действа така, както го прави. Разбрах, че отвъд теориите, връзката  е това, което е терапевтично, научих, че едно изречение, произнесено в точното време, правилен жест и дори една проста дума могат да променят всичко. Понякога една проста информация може да промени дълбокото разбиране, което имаме за дадена ситуация и следователно драстично да подобри живота ни.

Научих се да опростявам речта си, да правя знанията си достъпни, да правя разбираеми концепциите, които смятам, че трябва да бъдат доставени на всички. Така че днес използвам цялото си въображение, цялата си креативност и всичките си знания в услуга на хората, които се обръщат към мен. 

Редовен член на Дружеството на психолозите в Република България с професионален код BG RP 2576 – 2634 (6001; 6003)  S(3 – Кризисна интервенция/2022)

„Смисълът на живота не е да намериш себе си, а да създадеш себе си.“

                                                                                                Джордж Бърнард Шоу

Психолог Сексолог Семеен Детски Клиничен Психотерапевт
Партньорски взаимоотношения Бърнаут Напрегнатост, стрес Безпокойство и тревожност Панически атаки Екзистенциална криза Детско-юношески Хипохондрия Фобия Кризисна интервенция Депресия Зависимост Лгбт Проблеми със съня Посттравматичен стрес

Образование

Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"

Доктор по Педагогическа и възрастова психология

2018-09-02 - 2021-05-14

Сертификати

Статии от Д-р Атанас Атанасов

Няма налични видими статии