Д-р Атанас Атанасов

45 проведени сесии

Автобиография

Казвам се Атанас Павлов Атанасов, доктор по Педагогическа и възрастова психология, сертифициран системен, семеен и брачен консултант. Вече повече от 15 години се занимавам с психологическо консултиране и психотерапия на деца, възрастни,  двойки и семейства. Също така водя тренинги и  семинари на различни специалисти.

В психотерапевтичната си  практиката използвам еклектични подходи от различни парадигми, в които съм се обучавал. Ориентиран съм към предоставянето на висококачествени психотерапевтични услуги за оценка и лечение на депресия, тревожност, злоупотреба с вещества, разстройство на личността, хранителни разстройства, обсесивно-компулсивно разстройство, разстройство  на  приспособяването и трудности във връзката, зависимости. Инвестирам в терапията на двойки и семейства за подобряване на семейното и личностово функциониране. Работя за стимулиране на детското развитие през разнообразни терапевтични подходи.

По отношение на моята лична и професионална визия, струва ми се важно да споделя с вас някои от най-дълбоките си убеждения и моите открития.

Първо, научих се никога да не съдя никого, защото всеки винаги има много основателна причина да действа така, както го прави. Разбрах, че отвъд теориите, връзката  е това, което е терапевтично, научих, че едно изречение, произнесено в точното време, правилен жест и дори една проста дума могат да променят всичко. Понякога една проста информация може да промени дълбокото разбиране, което имаме за дадена ситуация и следователно драстично да подобри живота ни.

Днес използвам цялото си въображение, цялата си креативност и всичките си знания в услуга на хората, които се обръщат към мен. 

Редовен член на Дружеството на психолозите в Република България с професионален код BG RP 2576 – 2634 (6001; 6003)  S(3 – Кризисна интервенция/2022)

„Смисълът на живота не е да намериш себе си, а да създадеш себе си.“

                                                                                                Джордж Бърнард Шоу

Психолог Сексолог Семеен Детски Клиничен Психотерапевт
Партньорски взаимоотношения Бърнаут Напрегнатост, стрес Безпокойство и тревожност Панически атаки Екзистенциална криза Детско-юношески Хипохондрия Фобия Кризисна интервенция Депресия Зависимост Лгбт Проблеми със съня Посттравматичен стрес

Образование

Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"

Доктор по Педагогическа и възрастова психология

2018-09-02 - 2021-05-14

Сертификати

Статии от Д-р Атанас Атанасов

Няма налични видими статии