Ина Валериева

34 проведени сесии

Автобиография

Казвам се Ина Валериева. Аз съм психолог и психотерапевт. Обичам работата си и я приемам за свое призвание. Силно вярвам, че добрият терапевт помага най-напред с душата си и след това със знанията и опита, които е придобил. Приемам с благодарност и отговорност доверието, което ми гласуват хората. Посрещам всеки човек с неговата неповторима индивидуалност, талант и лична история.

Като неорайхиански психотерапевт разглеждам здравето като единство между психическото и физическото благосъстояние.

Всички ние имаме своите трудности в различни житейски ситуации и взаимоотношения. Целта на психотерапията е човек да открие и приеме себе си, да разшири характеровите си лимити, да освети травматичните събития в живота си и така – вече по-енергичен и цялостен, да оценя правилно заобикалящата го среда, да има по-пълноценен живот и да прави верните за него избори. Себепознанието е най-прекият път към възможността да изживяваме себе си в пълнота и щастие.

Излизането от зоната на комфорт е важна и необходима крачка към себеоткриването. Ще бъда до вас, докато извървявате този път, и ще ви подкрепям с уважение и разбиране. Ще ви насочвам при осъзнаването на важните за вас ценности. Срещите ни ще се осъществяват в среда на искреност и приемане, като загърбваме обществени роли, статуси, нагласи и оценки.

Вярвам, че има живот преди и след терапията и е въпрос на личен избор дали ще подарим на себе си това изживяване.

Завършила съм магистратура по психология със специлност „Психология на управлението“ и като психотерапевт специализирам Неорайхианска аналитична психотерапия към Български институт по Неорайхианска Аналитична психотерапия.

В практиката си използвам основно „Терапия на петте движения“, насочена към постигане на вътрешна хармония както със себе си, така и с околния свят. Това е холистичен метод, който разглежда човека в неговата цялост. Чрез него се възстановяват редица вродени умения: да помолим за помощ, да се отстояваме, да поставяме граници, да привличаме към себе си, да планираме. И на базата на правилната преценка на реалната ситуация да избираме кое от тези поведения да използваме. Освен това в практиката си използвам енергийни техники и констелации.

Терапията ще ви помогне да придобиете чувство за благополучие, увереност, пълнота, спокойствие, усещане за справяне и автентичност. Подходът ми към всеки човек е персонален и уникален.


Извън професионалната сфера за себе си мога да кажа, че съм енергична, търсеща и толерантна личност. Обичам да пътувам, да практикувам йога и женски енергийни практики, да чета книги… Обожавам морето и малките романтични места с древна история.

Специализации:

Ø  Магистърска степен „Психология на управлението“

Ø  Обучение Бинап (Институт по неорайхианска аналитична психотерапия – 4 г.

Ø  Обучение „Психотерапия на зависимостите“

Ø  Участие в различни тренинги на теми:

·       „Жената в мен” при проф. З.Савова;

·       Участие в тренинги на „БИНАП“ за личностно развитие;

·       „Мъжка и женска сексуалност“ при Мадлен Алгафари;

·       Много групи за личен опит и лична терапия;

·       Водила съм семинари на тема „Женска енергия“ на служители в корпорация;

·       Участвала съм в различни групи и ритрийти за събуждане на женската енергия;

·       Психотерапевтична работа с деца.

 

Психолог Психотерапевт
Партньорски взаимоотношения Бърнаут Напрегнатост, стрес Безпокойство и тревожност Панически атаки Екзистенциална криза Хранително разстройство Депресия Зависимост

Образование

ЮЗУ "Неофит Рилски"

Психология

2018-05-01 - 2022-06-01

Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия

Психотерапевт

2018-09-01 - 2022-06-01

Сертификати

Статии от Ина Валериева

Няма налични видими статии